I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

A Kék Lagúna alternatívái - 5 szuper fürdő Reykjavíkban

2018. május 12. 02:19 - iloveiceland

Nem szívesen vesszük el a Kék Lagúnába vágyó utazók kedvét: a Kék Lagúna annak ellenére, hogy mesterséges, ember alkotta képződmény (a közeli geotermikus erőmű mellékterméke) szép és egyedi látvány, érdemes megnézni, talán még kipróbálni is, de mindenképpen mára túlértékelt lett (turistaáradattal találkozunk szinte minden napszakban és nagyon megdrágult a belépő). Mi, ha Reykjavík környékén járunk sokkal jobban ajánljuk a kisebb, városi fürdőket, vagy a különleges - emberléptékű termálfürdőket.

1. A legrégebbi - Sundhöllin

A Sundhöllin Izland legrégebbi uszodája, 1937-ben nyílt meg Reykjavík belvárosában. Tervezője az a Guðjón Samúelson volt, aki a Hallgrimskirkja katedrálist is tervezte. Külső és belső medencéi is vannak, és az igazán szép belső, minimalista designját tavaly felújították. Számos hot tube (forró kismedence) (de leginkább a (forró s*ggáztató a legjobb fordítás) található, szaunák, jégfürdő, egyszóval minden ami kell. Könnyű megközelíteni, Hallgrimskirkja katedrális szomszédságában található, és igen népszerű az izlandiak körében.

Cím: Barónsstígur 45a, Reykjavík 101
Nyitva tartás: Hétköznap 6:30AM – 10PM, Hétvége 8AM – 10PM
Felnőtt belépő: 950 ISK

4ddb7887-0a34-4c5d-b29e-46de70e7e032.jpeg

14223ba1-4165-4014-9f49-ad51acca740c.jpegFotók: https://wakeupreykjavik.com

Tovább
Szólj hozzá!

22 csoda a Westfjordsban - kedvcsináló az augusztusi körutazásunkhoz

2018. február 12. 09:23 - iloveiceland

A Westfjords Izland legtávolabbi és ezért a legérintetlenebb régiója. Eljutni oda szárazföldön embert próbáló feladat: kanyargós fjordok mentén, változó minőségű utakon, kicsit rövidítve Stykkisholmúr felől komppal, de repülőgéppel csak Reykjavíkból lehet. A táj izlandi mércével mérve is nagyon pazar, fjordokkal szabdalt hegyvonulatok szegélyezik, csodás vízesések, rengeteg fürdőzhető termálforrás, gazdag állat- és növényvilág jellemzi a régiót. Ide fogunk ellátogatni augusztusban kiscsoportos utazásunk keretében. A posztban 22 csodát szedtünk össze, amely a Westfjordsban található és természetesen a mi programunkban is szerepel...

1. Ísafjörður

Ísafjörður a Westfjords legnagyobb lakott települése, a fővárosa. Régi kereskedelmi központ és jelentős halászfalu volt már a 19. században is. Ma a régió halászati központja, saját repülőtérrel.

Ísafjörður is the biggest town in the West Fjords.

 

Tovább
Szólj hozzá!

A nagy viking felfedezők farmja - Eiríksstaðir

2017. december 11. 10:53 - iloveiceland

Eiríksstaðir Nyugat-Izland egyik farmja, ahol Vörös Erik nevelkedett felnőttkoráig. Vörös Erik az izlandi sagák talán leghíresebb szereplője, aki Norvégia déli részén született, de családja Izlandon telepedett le, miután apját, Torvald Asvalddsont gyilkosságért száműzték Norvégiából. Magát Eriket 982-ben szintén gyilkosságért száműzték Izlandról három évre. Ekkor felfedezőútra indult abba az irányba, ahol Gunnbjorn Olafsson ötven évvel korábban látni vélt néhány szigetet.

Tovább
Szólj hozzá!