Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Izland: egyénileg vagy csoportosan menjek?

2017. április 18. - Kajlamano

A legtöbbünk számára Izland a bakancslista egyik előkelő helyét foglalja el. Ha már volt, akkor azért, ha még nem, akkor meg azért. De tudod-e, hogy mire figyelj, hogyan utazz, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet hozd ki az utadból?

izland-0626.jpg

Tovább

Oh, yeah, közeledik a tél!

Trónok harca forgatási helyszínek Izlandon

Közeledik a tél és vele együtt közeledik a 7. évad premierje is. A Trónok harca rajongói hónapok óta tűkön ülnek és minden apró információmorzsa után két kézzel kapkodnak. Így vagyunk ezzel mi is, ezért Trónok harca-lázban égve mi másról is írhatnék, mint arról, hogy a Trónok harcának emlékezetes jelenetei közül melyeket forgatták Izlandon és pontosan hol tudjuk élőben is megnézni az ismerős helyszíneket.

falon_tul.png

 

Tovább

Amiről nem írnak az izlandi útikönyvek

…avagy 9 pikáns és vicces tény, amit nem tudtál Izlandról

Ha már voltál Izlandon, bizonyára lenyűgözött a sziget különlegessége, megnézted a vízeséseket, a fekete lávaköveket, a gleccserből leszakadt kék jégdarabokat és lépten-nyomon újabb ámulatba ejtő látnivalóra csodálkoztál rá.
Azonban van még néhány pikáns és meghökkentő érdekesség, amelyekről nem írnak az útikönyvek. Nézzük hát! :-)

Tovább

Láthatsz-e jegesmedvét Izlandon?

Képzeletünk határtalan, főleg, ha északi sarkkör közelében lévő és nagyon távolinak tűnő északi vidékre gondolunk.  Fantáziánk erőre kap és már elképzeljük a vígan halászó jegesmedvét a szemünk előtt úszó jégtáblákon. A kérdésre a választ már a cikkünk elején lelőjük: Izlandon alapvetően nincsen jegesmedve, így nem kell tartanunk egy esetleges támadástól. Van viszont számos olyan állat, mellyel szívesebben is találkozunk és jóval barátságosabbak.

Nézzük is őket végig! 

10773005_m.jpg

Tovább