Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Három izgalmas izlandi kaland, amit kipróbáltunk és ajánlunk

2017. december 01. - iloveiceland

Az alábbi posztban összeszedtünk három felejthetetlen izlandi élményt, amit javaslunk nektek is kipróbálásra, ha odavetődnétek.

1. Bálna- és lundales vitorlással

A kaland Húsavíkból indul, itt lehet befizetni a North Sailing (www.northsailing.is) cégnél erre kb. 3,5-4 órás hajókázásra, melynek keretében egy gyönyörű vitorláshajó fedélzetéről nézhetjük az óceán legtekintélyesebb élőlényeit. Mi egy délelőtti túrán vettünk részt. Először púpos bálnákat és delfineket csodáltuk meg, majd elhajóztunk egy közeli lunda szigetre, ahol több százezer lunda repkedett körülöttünk. Az időjárás nem volt hozzánk túl kegyes, de kaptunk forró csokit és fahéjas fánkot is, a túra alapellátmányaként :)
Profi szervezés, kedves és felkészült matrózok utaztak velünk, visszamennénk bármikor. Aki teheti ne hagyja ki.

https://www.northsailing.is/tour/whales-puffins-and-sails/
Ára: 120 EUR

humpback-whale-fluke-in-front-of-nattfari-938x625.jpg

Tovább

Izland télen? Hát persze! Néhány meggyőző érv

Szinte naponta megkapjuk a kérdést, hogy mikor érdemes Izlandra menni, érdemes-e egyáltalán a főszezonon kívül (októbertől márciusig) utazni – a téli időszakban. A válasz határozottan az, hogy igen! Sőt! néhány meggyőző érv következik ennek alátámasztására.

1. Sarki Fény!

Télen rövidebbek a nappalok, hosszabbak az éjszakák, ezért ilyenkor van a legnagyobb esélye, hogy órákig tudjuk csodálni a Sarki fényt / Északi fényt / AURORA BOREALIS-t. Természetesen szerencse kérdése is, hogy az időjárás (felhő) és a naptevékenység is kedvező legyen, de a téli időszak a “szezonja” fotózni vágyók számára pedig a behavazott tájakkal együtt csodálatos élmény.

Tovább

Izland: egyénileg vagy csoportosan menjek?

A legtöbbünk számára Izland a bakancslista egyik előkelő helyét foglalja el. Ha már volt, akkor azért, ha még nem, akkor meg azért. De tudod-e, hogy mire figyelj, hogyan utazz, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet hozd ki az utadból?

izland-0626.jpg

Tovább

Oh, yeah, közeledik a tél!

Trónok harca forgatási helyszínek Izlandon

Közeledik a tél és vele együtt közeledik a 7. évad premierje is. A Trónok harca rajongói hónapok óta tűkön ülnek és minden apró információmorzsa után két kézzel kapkodnak. Így vagyunk ezzel mi is, ezért Trónok harca-lázban égve mi másról is írhatnék, mint arról, hogy a Trónok harcának emlékezetes jelenetei közül melyeket forgatták Izlandon és pontosan hol tudjuk élőben is megnézni az ismerős helyszíneket.

falon_tul.png

 

Tovább

Amiről nem írnak az izlandi útikönyvek

…avagy 9 pikáns és vicces tény, amit nem tudtál Izlandról

Ha már voltál Izlandon, bizonyára lenyűgözött a sziget különlegessége, megnézted a vízeséseket, a fekete lávaköveket, a gleccserből leszakadt kék jégdarabokat és lépten-nyomon újabb ámulatba ejtő látnivalóra csodálkoztál rá.
Azonban van még néhány pikáns és meghökkentő érdekesség, amelyekről nem írnak az útikönyvek. Nézzük hát! :-)

Tovább

Láthatsz-e jegesmedvét Izlandon?

Képzeletünk határtalan, főleg, ha északi sarkkör közelében lévő és nagyon távolinak tűnő északi vidékre gondolunk.  Fantáziánk erőre kap és már elképzeljük a vígan halászó jegesmedvét a szemünk előtt úszó jégtáblákon. A kérdésre a választ már a cikkünk elején lelőjük: Izlandon alapvetően nincsen jegesmedve, így nem kell tartanunk egy esetleges támadástól. Van viszont számos olyan állat, mellyel szívesebben is találkozunk és jóval barátságosabbak.

Nézzük is őket végig! 

10773005_m.jpg

Tovább