I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Téli Izlandi Kör – 5. nap – Észak-Izland

2016. február 06. 19:38 - iloveiceland

A tegnapi fárasztó nap után ma lazábban kezdtünk, délelőtt sétáltunk egyet a szakadó hóesésben Akureyriben. A város egyébként nagyon szeretnivaló, tipikus skandináv település. Izland 4. legnagyobb városa, melyet dán kereskedők alapítottak. Manapság a térség kereskedelmi, közlekedési és kulturális központja. Templomja, az Akureyrakirkja 1940 es években épült.

IMG_0866 IMG_0872

11 körül elindultunk délnyugat irányába, a Skagafjördur régióba. Ez izland legfejlettebb mezőgazdasűgi területe, rengeteg birkafarmmal és tejgazdasággal. Itt meglátogattuk a régió "skanzenjét" a Skagafjördur Heritage Center-t, Glaumbaer.ben (http://www.glaumbaer.is)

IMG_0881 IMG_0890 IMG_0896 IMG_0905

Utunkat déli irányba folytattuk. Blönduós elhagyása után a tengerpartra mentünk fotózni az egyik szintén ikonikus izlandi látványosságot, Hvitsekurt. Ez egy 15 méter magas monolit a tengerben, melyet Észak-Izland trolljának is nevezik :)

IMG_0907 IMG_0911

Az 5. napunkat, Reykholt közelében fejeztük be, a Trollok parkjánál lévő kedvenc szálláshelyünkön. Éjjel megint szerencsénk volt: tiszta időben fotózhattuk a Sarki Fényt...

MG_0409

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr9413908824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása