I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

6 látnivaló Izlandon, amit nem javaslunk

2020. április 29. 18:37 - iloveiceland

Sokat agyaltunk, de végül csak leírjuk, hogy szerintünk mit NE nézzetek meg Izlandon. Vagy azért mert felesleges időtöltés, vagy azért mert ár-értékben vállalhatatlan. A lista szubjektív nyilván, nem beszélünk le senkit konkrétan ezekről, ha valakinek ezek fontosak, menjen, csinálja, nézze, fizessen.

1. Kék Lagúna. (megnézni érdemes - sőt ajánlott, mert nagyon szép, de befizetni, fürdeni véleményünk szerint túl drága és nem hoz akkora élményt....csodás fürdők vannak Izland-szerte, amelyek szebbek, jobbak, kevésbé turistásodott helyek.

2. Lezuhant repülő a Sólheimasanduron. Másfél órás gyaloglás oda-vissza az 1-es főútról (bár most már van kisbuszos transzfer a parkolóból pénzért). Totál időpocsékolás, a környéken (Dél-Izland) sokkal szebb és izgalmasabb látnivalók vannak, nem éri meg azt a másfél órát.

3. Bálnales Reykjavíkból. Lehet próbálkozni, télen egyáltalán ne menjetek, nyáron valamivel sikeresebbek, de az igazi bálnalesek északon vannak. Dalvík, Akureyri, Húsavík, Hauganes

4. Hvitsekur-szikla. Eléggé kiesik a főúttól, nem állítjuk hogy nem érdekes a tengerben egy szikla :) de annyi más izgalmasabb és jól megközelíthetőbb és méretében is nagyobb ilyen képződmény van, hogy felesleges. Szerintünk azért van túlértékelve, mert a környékén nem nagyon van más kiemelt attrakció.

5. "Híd a két kontinens között". Reykjanes-félszigeten van egy jelképes híd ami két kőzetlemez találkozását köti össze. Teljesen érdektelen (kb. 10 méter), mondjuk sok időt nem vesz el, de ha látványosabb törésvonalat akarjátok megfigyelni, Thingvellir Nemzeti Parkba kell menni.

6. Seljavallalaug-fürdő. Ez az egyik legrégebbi termálfürdő Dél-Izlandon, egy épített betonmedence, ami ugyan gyönyörű szép helyen található egy folyóvölgyben, de köszönhetően annak, hogy ingyenes és délen van, rengetegen keresik fel. Ezért eléggé koszos és kiábrándító maga a medence, és ráadásul nem is annyira meleg, inkább langyos.

7. Most, hogy nem lehet még egy darabig Izlandra menni, az előző 6 pont teljesen érvényét vesztette, bárcsak láthatnánk ezeket is :(

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr4415507002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2020.05.01. 09:43:24

1,2,5,6: maximálisan egyetértek
4: Határeset, tényleg túl messze van, de szerintem elég érdekes alakzat.
3: egészítsük ki Akureyri helyett Hjalteyrivel (ugyanazok a bálnák, ugyanaz az élmény, Akureyriből ki kell hajózni jó messzire észak felé hozzájuk, Hjalteyri meg már kb. ott van, ahol a bálnák, így kevesebb időt kell a vízen tölteni és olcsóbb is) és ÉNy-on Hólmavíkkal
süti beállítások módosítása