I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Téli Izlandi Kör – 6. nap – Reykjavík és környéke

2016. február 06. 19:42 - iloveiceland

Utolsó előtti éjszakánkat szándékosan a Borgarfjörður vidékére szántuk, hogy másnap megcsodálhassuk a környék két legszebb vízesését, a Hraunfossar-t és a Barnafosst. Ahogy minden nap, most is még sötétben indultunk el - éjszaka egyébként újabb 15-20 cm hó esett, így lassabban is értük el a célunkat.

A Hraunfossar vízesések sorozata mely 900 méteres magasságból induló patakok és vízfolyások útja mentén találhatóak. A patakok forrásvidéke a Hallmundarhraun lávamező, amely a Langjökull gleccser alatt található vulkánok kitörései által keletkeztek.

A Hraunfossartól a patakok felsőbb, erős sodrású részen található a Barnafoss vízesés. A vízesés nevének jelentése a "gyermekek vízesése": a vízesés felett eredetileg egy kőhíd alakult ki, amelyen két gyermek megpróbált átkelni, de megcsúsztak és lezuhantak. Édesanyjuk bánatában szétverette a kőhidat, hogy többé ne fordulhasson elő ilyen szörnyű tragédia.

IMG_0926 IMG_0929 IMG_0933

A vízesések után már Reykjavíkba tartottunk. Útközben többször megálltunk a havas tájat (és persze lovakat:) ) fotózni.

IMG_0943 IMG_0948 IMG_0955

Kora délután értünk Reykjavíkba, itt leginkább sétáltunk, és gyors ebédünket fogyasztottuk el a megszokott kikötői hot-dogosnál (Baejarins Beztu Pylsur - www.bbi.is).

IMG_0959

Még sötétedés előtt elindultunk Keflavikba ahol az utolsó éjszakánkat töltöttük. A téli izlandi fotóskörútunk ezennel végetért. 1970km-t autóztunk 7 nap alatt. Rengeteg új tapasztalattal, hasznos kapcsolatokkal és élménnyel gazdagodtunk, a túra tanulságait a következő blogbejegyzésben összesítjük. Most pihenünk egyet :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr4813908826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása