I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Élet a vulkánon és 10 millió lunda - a Vestmann-szigetek

2016. április 17. 14:01 - iloveiceland

Izland temérdek izgalmas látnivalói közül méltatlanul kevés szó esik a Vestmann-szigetekről, mely rengeteg szépséget és izgalmat tartogat számunkra. A Vestmann-szigetek (izlandiul: Vestmannaeyjar) egy szigetcsoport Dél-Izland partjainál, 15 nagyobb szigetből és 20 sziklazátonyból, sziklaszirtből áll. Egyetlen településének hivatalos neve Vestmannaeyjabær. Ez a legnagyobb szigeten, kb. 4000-en lakják és Heimaey-n terül el, a többi sziget lakatlan.

1973.5

Miért érdemes odalátogatni?

1. Vulkánkitörés nyomai 1973-ban Heimaey szigeten kitört az Eldfell vulkán, a lakosság hónapokig védekezett a hömpölygő láva ellen, míg végül sikerült megfékezni, a vulkáni kráter maradványa most is nagyon látványos, másszunk fel a vulkán tetejére, vagy sétáljunk le a kikötő bejárathoz ahol a kifolyt és megszilárdult lávafolyam van. A kitörésről és a védekezésről egyébként izgalmas kiállításon is nézelődhetünk (www.eldheimar.is)

2. Madárvilág. Puffinok (lunda) A Vestmann-szigeteken található a világ legnagyobb puffin (lunda) kolóniája (kb. 10 millió) és 30 féle madárfaj költőhelye. Ezért aki szeretné testközelből megfigyelni a madarakat, mindenképpen érdemes ide látogatni, a part mentén számos helyen van kiépített madármegfigyelő-állás. A legtöbb puffint mi a sziget legtávolabbi pontján, a világító torony környékén láttunk. A puffinok április közepétől érkeznek a szigetre és szeptember elejéig maradnak.

260c9a7d98e67bd3e5a2

3. Elefánt-szikla (Elephant Rock) A híres elefánt formájú sziklaképződmény birtokosa a sziget :)

4191

4. Thjodhatid - Vestmann-szigetek Fesztivál Minden évben megrendezik az éves szabadtéri fesztiváljukat, koncertekkel, tűzgyújtással.
http://www.dalurinn.is/

5. Golfpálya A 18 lyukú golfpálya Európa 100 legjobb golfpályája közé tartozik

Hogyan menjünk oda?

1. Komppal. Naponta 5-ször jár komp a szigetre Landeyjahöfnből. Mi mindig így mentünk, ez egy kb. fél órás hajókázás, az utunk során nem ritka hogy bálnákat és delfineket láthatunk. Érdemes előre foglalni jegyet, az ár függ a létszámtól és az autónk méretétől. Reykjavíkból Landeyjahöfn-be annak, aki nem autóval közlekedik, busszal is el lehet jutni - Foglalás itt: www.straeto.is

how_to_get_to_westmanislands2015b

2. Repülővel. Reykjavíkból naponta kétszer közvetlen repülőjárat van a szigetre.

Komp és repülőmenetrend http://www.visitwestmanislands.com/page/to-westman-islands

Jegyvásárlás a kompra http://www.visitwestmanislands.com/tour/ferry-landeyjahofn-to-vestmannaeyjar

Jegyvásárlás a repülőre http://www.visitwestmanislands.com/tour/fly-to-westman-islands

Infók a szigetről: http://www.visitwestmanislands.com http://www.visitvestmannaeyjar.is

Madárlelőhely térkép:

birdwatching5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr7113908842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása