I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Hasznos tippek az autókölcsönzéshez Izlandon

2016. április 18. 12:41 - iloveiceland

Dátum kiválasztása

Jól fontold meg a dátumot :) szeptember 1-től kezdődik hivatalosan az utószezon, ami május 31-ig tart. Utószezonban 40-50%-al olcsóbb az autóbérlés, mint főszezonban (nyáron)

Biztosítás

Nem nagyon van szükség lopásbiztosításra, és felesleges drága törésbiztosítást is venni a bérléshez. Izlandon nem nagyon van lopás (úgyse tudják hova vinni), és a forgalom is elég gyér, így balesetek se nagyon vannak. Ha letértek a nehezebb terepre akkor már érdemes, de ezt úgy is csak terepjárókkal lehet megtenni, ahhoz meg kötelező a biztosítás. De a meglepetések elkerülés érdekében, alaposan olvassátok át a bérleti szerződéseket.

Online foglalás

Alaposan nézzetek körül interneten a választékból (segítségnek itt az autókölcsönző listánk) és foglaljatok online. Sok kölcsönző kedvezményt biztosít, ha jó előre és online foglaltok.

Reptér

A reptéren béreljetek. A Keflavik-i reptér kb. 1 órára van Reykjavíktól, oda 15-20euro pluszköltség bejutni tömegközlekedéssel, és a kölcsönzők is plusz díjat számolhatnak fel, ha Reykjavíkban béreltek.

A bérlés időtartama

Nyilván minél hosszabban béreltek, annál olcsóbb a napidíj, ez szinte minden kölcsönzőre igaz

Dízel vagy benzin?

Ha hosszabb utat terveztek, érdemes dízel autóban gondolkozni. Nincsen jelentős árkülönbség a dízelolaj és benzin között, viszont fogyasztás jelentősen kevesebb lehet.

Figyelj a vezetésre

Fokozottan figyeljetek az utakon. Nem a forgalom az aggasztó (az nem nagyon van), hanem a táj szépsége erősen elvonja az utazó és a sofőr figyelmét is :)

Tartsd be a szabályokat

A sebességhatár lakott területen 50km/h, de sokszor 30km/h. Lakott területen kívül 90km/h a földutakon 80km/h. Mindig szigorúan tartsátok be a figyelmeztető táblákat. Ha egy útra ki van írva, hogy csak 4x4-el (összkerék meghajtású terepjáróval) lehet rajta menni, akkor az nagyon igaz. Ne próbálkozzatok.

Tájékozódjatok az útviszonyokról

www.safetravel.is www.road.is

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr2813908848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása