I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Dél-Izland vitorláshajója: Reynisdrangar - amit biztosan nem tudtál róla

2017. április 18. 14:46 - iloveiceland

Aki valaha is érdeklődött Izland iránt, egészen biztosan találkozott Dél-Izland egyik legismertebb látványosságával, a Reynsidrangar tengeri sziklával. Nézzük meg, mit kell tudnunk erről az ikonikus izlandi csodáról. A Reynisdrangar (Reynis + Drangur (sziklatömb) egy kb 66 méter magas, tenger formálta bazalttömb Vík y Myrdal településtől nyugatra, a hírhedt Reynsifjara (Fekete tengerpart) partján.

A Reynisdrangarhoz köthető legenda, hogy a szikla valójában egy háromárbócos hajó, amit két óriási troll szeretett volna kihúzni a partra még a napfelkelte előtt. De elkéstek vele, és a napsugarak kővé változtatták őket és sohasem érték el a Mt. Katla hegyén lévő otthonukat. Az első a legnagyobb sziklacsúcs a legenda szerint Landdrangur, az óriás troll, mögötte Langsamur a hajó a három árbóccal, és Haidrangur a vén banya a végén.

A szikla és környéke igen gazdag madárvilágban: sarki csér, sirályfélék és lundák is fészkelnek rajta.

A part oldalában található a Hálsanefshellír bazaltoszlopos barlang, ami a Noé című amerikai film helyszínéül is szolgált nemrégiben.

Aki a partról közel merészkedik a sziklákhoz legyen óvatos, a hullámok kiszámíthatatlanok, a közelmúltban is több baleset történt.

GPS: N63° 24' 10.512" W19° 2' 36.422"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr913908902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása