I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

14 látnivaló a Reykjanes-félszigeten

2017. november 22. 21:45 - iloveiceland

[icelandmonitor.mbl.is]

A Reykjanes-félsziget valószínűleg a legalulértékeltebb területe Izlandnak. A legtöbb turista csak megérkezik Keflavíki reptérre és egyből elindul Reykjavík felé, pedig számtalan izgalmas látnivalót rejt a környék. Vegyük sorra őket.

1. The Icelandic Museum of Rock ‘n’ Roll

Keflavík ismert arról, hogy Izland számos népszerű zenekarának a szülővárosa, és gyakran nevezték "The Beatles Town" -nak. Ezért lett Keflavik az otthona az Izlandi Rock 'n' Roll Múzeumnak. A múzeum modern és érdekes. Az izlandi pop- és rockzene történetét mutatja, és azok számára is érdekes, akik nem feltételnl nagy rajongója a rockzenének.
http://www.rokksafn.is/en

2. Amerika-Európa Híd

Az eurázsiai és az észak-amerikai tektonikus lemezek határai a Reykjanes-félszigeten találhatóak. Ahogy a lemezek elmozdulnak (évente távolodik 2 cm-t), látható szakadások-törésvonalak keletkeznek a felszínen. A híd a törésvonal felett Sandvík közelében található és egyrészt szimbolikusan, de fizikailag is összeköti a két kontinenst.

3. Básendar

A Básendar egy kereskededőfalu volt, amelyet 1799-ben szökőár árasztott el. A történetírás szerint mindenki megmenekült, kivéve egy idősebb asszonyt. A romok még mindig láthatóak. Sandgerði-ből a Stafsnes felé vezető úton egy parkolóban hagyhatjuk az autót, és egy rövid sétával eljuthatunk Básendarhoz.

4. A Kék Lagúna

Izland egyik legismertebb turisztikai látványossága ez a termálfürdő, ahol a közeli geotermikus erőmű vizében fürödhetünk a fekete lávamezőn. fehéres kékes vize jót tesz a bőrnek, fehér iszappal kenhetjük be a testünket. http://www.bluelagoon.com

5. Lava Étterem

A Kék Lagúna épületében található Izland egyik legjobb étterme, a Lava Étterem, mely izlandi gasztronómiai különlegességeket kinál luxus körülmények között. http://www.bluelagoon.com/food-and-drink/lava-restaurant/

6. Gunnuhver geotermikus mező

Bugyogó iszapmedencékkel, forró vízzel, gőzzel és a különös kénszaggal, aGunnuhver az egyik legérdekesebb hely a Reykjanes-félszigeten. A legenda szerint a hely egy szellem után kapta a nevét, aki az egész területet kőrizte, amíg egy pap 400 évvel ezelőtt bele nem hajította az egyik forró medencébe.

7. Viking World

A Viking World egy múzeum egy gyönyörű épületben, Reykjanesbær szélén. A múzeumban egy hatalmas Viking hajót láthatunk, mely 1996-ban épült egy 9. századi viking hajó után. Az építész, Gunnar Marel Eggertsson 2000-ben elhajózott vele New Yorkba, a Leifur Eiríksson újvilág felfedezésének ezeréves ünnepe részeként. A múzeumban öt kiállítás, valamint játszótér és kis állatkert is található háziasított állatokkal. http://www.vikingaheimar.is

8. Brimketill

A Brimketill egy medence alakú sziklaformáció az óceán szélén, ahonnan lenyűgöző a kilátás az Atlanti-Óceánra. A másik neve: Oddnýjarlaug, mert a legenda szerint egy troll (Oddný) fürdött a medencében, és ott mosta a ruháit.

9. Barlangi óriás

Izland a népmesék országa. Rengeteg történet és mese szól trollokról és a rejtett emberekről, akik a sziklákon és hegyekben élnek. Az egyik ilyen lény egy barlangban él a Reykjanesbær kikötőjében, aki egy teljes méretű óriás.

10. Shellfish feast at Vitinn

A Reykjanes-félsziget évszázadok óta ismert a tenger gyümölcseiből készült ételeiről. Az egyik legjobb étterem ezek közül a Vitinn étterem Sandgerðiben. Nem egy felkapott és divatos étterem, de kiváló ételei vannak, és az izlandi friss kagylók közül a legszélesebb választékot szolgálják.kal várják az idelátogatót. https://www.vitinn.is/

11. Krýsuvíkurleið

A déli Krýsuvíkurleið út a Kleifarvatn tó mellett vezet, amelynek területe 10 évvel ezelőtt egy földrengés után jelentősen csökkent. A sziklaalakzatok az út körül gyönyörűek, vulkanikus kitörésekből és földrengések által szagatott partszakaszok váltják egymást. A tó déli végén gőz száll a levegőbe, ez a Krýsuvík, egy geotermikus terület ahol forró sárfortyogók és kénes gőzölgések borítják a hegyoldalt. Krýsuvíkhoz közel található az algákkal teli, zöld színű tó, a Grænavatn.

12. Hafnarberg sziklák

Hafnir város déli részén fekszenek, amely egy régi halászváros. A terület különösen népszerű a madarászok körében, mivel a sziklákon különféle tengeri madárfaj fészkel.

13. Keilir

A Keilir egy magas, kúp alakú hegy a Reykjanes-félszigeten, és a térség egyik legismertebb hegye. Még egy iskolát is elneveztek róla. 380 méteres magas és megéri felmászni rá, meet szép kilátás nyílik az egész félszigetre.

14. Reykjanesviti

A Reykjanesviti világítótorony egy izgalmas tengerpart felett magasodik. A kilátás a világítótoronytól szuper, de a sziklaképződmények is megérnek egy kis tengerparti sétát.

Eredeti cikk:
http://icelandmonitor.mbl.is/news/nature_and_travel/2017/05/28/14_places_to_visit_on_reykjanes_peninsula/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr8113908914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása