I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

5 lélegzetelállító természetes termálfürdő (hot spring) Izlandon

2016. július 25. 23:33 - iloveiceland

Izland - sok más mellett, köszönhetően a vulkanikus aktivitásnak - a természetes hőforrások hazája is. Az országban jártunkban-keltünkben szinte mindenhol bele lehet botlani kiépített, részben kiépített, vagy egyszerűen csak a semmi közepén bugyborékoló meleg termálmedencékbe. Ezekből mutatunk most 5-öt, amit nem szabad kihagyni.

1. Reykjadalur - A "forró folyó"

Reykjadalur völgye az egyik legkönyebben megközelíthető természetes termál fürdőzős hely Reykjavíkból. Kb. 45 percnyi autókázás után Hveragerði-nél kell letenni az autót és mintegy félórás séta után a hegyekben pazar élményben lehet részük. Több, mint száz méter hosszan van lehetőségünk megmártózni a meleg folyóban, aminek partját mostanra már ki is építették járólapokkal. Fedett hely átöltözésre nem nagyon van, erre készüljünk fel.

reykjadalur

2. Seljavallalaug - Vulkán tövében

Nem kimondottan "természetes" medence, mert kiépítették nekünk, de mégis fantasztikus környezetben úszkálhatunk. Az 1923-ban! épült medence 25 méter hosszú és 10 méter széles, a felénél mélyül, ahol egyébként melegebb is a víz. A medencéhez tartozik pár betonépítmény, ahol át lehet kényelmesen öltözni. Ajánljuk mindenkinek, aki a Skógafoss vízesés irányába autózva csobbanna egyet. Az autót itt is le kell tenni a völgy elején és mintegy 20 perces sétával érjük el a medencét a folyó mentén. A parkoló GPS koordinátája: N63°33.664 W19°37.131

seljavallalaug

3. Landmannalaugar - A Felföld termálja

Aki Izlandra jön, és mindezt nyáron teszi, ne hagyja ki az ekkora már biztonságosan bejárható Felföldet. A Felföld egyik legismertebb látnivalója a színpompás vulkanikus hegyeiről és nem utolsó sorban a páratlan szépségű termálmedencéjéről híres Landmannalaugar. Többet nem is írnánk róla, a fotók beszélnek helyettünk. Erősen ajánljuk mindenkinek :)

landmannalaugar

landmannalauagr1

4. Grótagja - Trónok Harca rajongóknak

Ez az Észak-Izlandon található melegvizes barlang Myvatn geotermikus terület egyik látványossága. Régebben túl forró volt (50 fok körül) a fürdőzéshez, de mostanra lehűlt kissé. Elméletileg nem ajánlott benne fürdeni, mert az aktivitástól függően forróbbá válhat és barlangban lehulló kövekre vigyázni kell, ennek ellenére mi láttunk fürdőzőket benne :). A Trónok Harca filmsorozat rajongóinak is ismerős lehet, itt forgatták Havas Jon és Ingrid szerelmi jeleneteit.

grotagja

5. Askja -  Kráter medence

Ez a csodálatos termálmedence egy vulkáni kráter. Sajnos nagyon távol van Reykjavíktól és csak komoly terepjárókkal lehet eljutni ide (Ez is a Felföld), de megéri. A víz 20-60 fokos, nem minden részében ajánlatos fürödni a kéntartalom miatt, de aki egyszer idetéved, sosem felejti el a látványt.

askja

Víti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr2913908868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása