I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Az 5 legérdekesebb település Izlandon

2017. március 25. 12:45 - iloveiceland

Izlandon kb. 70 kisebb-nagyobb település van (ami mondjuk 20-25 háznál többet jelent). Hosszú "városias" történelmük nincsen, hiszen izlandiak mindig is farmokból és mezőgazdaság jellegű településeken élt, az urbanizálódás ebben a században indult el.

1. Húsavík

Nagyon szép kis halászfalu északon, mely leginkább arról híres, hogy innen lehet indulni "igazi" bálnalesre. A bálnaészlelés ebben a régióban majdnem mindig sikeres (télen nyilván nem). Húsavík emellett olyan gyönyörű látványosságok közelében található, mint a Jökulsárgljúfur kanyon (itt van a Asybyrgi medence, a hatalmas vízesések - Dettifoss, Selfoss, Hafrgilsfoss), és nincs messze a Myvatn-tó sem. Húsavíkban kiváló szállások és éttermek vannak, bálna múzeum és az egyik legjobb kemping Izlandon. (http://www.visithusavik.com)

2. Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar a Vestmann-szigetek egyetlen lakott települése. A sziget maga a természeti csoda, két hatalmas vulkáni kráterrel (mely néhány évtizeddel előtt lerobbant, maga alá temetve nagyon sok házat. Komppal lehet áthajózni, a szigetre lépve azonnal lehet érezni egy nagyon egzotikus hangulatot. Szuper éttermek, kávézók vannak, izgalmas golfpálya is. A sziget körbe körbe izgalmas madárrezervátum, sok százezer lundával (májustól-szeptemberig). Megéri egy napra áthajókázni. (http://www.vestmannaeyjar.is)

3. Akureyri

Akureyri Észak-Izland "fővárosa". Régi kultúrájú város, mert mindig is fontos kereskedelmi és halászati központ volt. Ez az egyik legszebb város Izlandon, mely kulturálisan igen tudatos közösséggel bír, és itt található jó pár látványos, régidőkre jellemző ház is. Repülőtere, botanikus kertje, sípályája is van, a környék tele izgalmas kirándulóhelyekkel, egyszóval nyáron és télen is érdemes idelátogatni. (http://www.visitakureyri.is)

4. Stykkishólmur

Stykkishólmur a Snæfellsnes-félsziget legszebb kis települése. Fontos halászfalú és kompkikötő, innen lehet lerövidíteni az utat a Westfjordok felé. Szép házai és a  Breiðafjörður apró kis szigetecskéi sajátságos látványt nyújtanak. A településtől nem messze található Izland egyik legtöbbet fotózott látványossága a Kirkjufell-hegy és a közeli vízesés, a Kirkjufellsfoss. (http://www.stykkisholmur.is)

5. Ísafjörður

Westfjords fővárosa Ísafjörður egyben a legszebb település is a régióban. A gyönyörű Skutulsfjörður-ban található és fontos kereskedelmi, halászati központ. Történelme és kultúrája is fontos Izland szempontjából, számos híres izlandi művész, politikus származott innen. A környéke tele izgalmas túraútvonalakkal és innen lehet áthajózni Izland legérintetlenebb részére, a Hornstandir Nemzeti Parkba. (http://www.isafjordur.is)

 

Az I Love Iceland által szervezett utazások során ezeket a településeket soha nem hagyjuk ki. Gyere velünk kiscsoportos túráinkra, ha te is szeretnéd megismerni ezeket az izgalmas helyeket!
[display-posts post_type="package" package-category="Highland" category="Highland" image_size="thumbnail"]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr6913908888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása