I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Téli Izlandi Kör – 0. nap – Érkezés és reptéri tanácsok

2016. február 06. 18:33 - iloveiceland

Kiutazás

Vasárnap indulunk a téli izlandi fotós körutunkra, ennek kapcsán megosztjuk eddigi tapasztalatainkat is Veletek.

Izland hivatalos reptere Keflavík Airport (KEF - www.kefairport.is) mely mintegy 40 percre található Reykjavíktól, a fővárostól. Budapestről, jelen pillanatban nincsen közvetlen járat Izlandra, de ez márciustól szerencsére változik: a Wizzair bejelentette, hogy indít egy héten kétszer menetrendszerinti járatot. Az Izlandra vágyóknak tehát át kell szállni mindenképpen, mi a túráink során London, Koppenhága, Oslo vagy Berlin érintésével szoktunk kijutni - függően attól, hogyan alakulnak az árak és időpontok. Most Ryanair + WOWair kombinációval utazunk Koppenhágán keresztül, de érdemes figyelni, Easyjet, Air Berlin, Norwegian, Finnair, Wizzair csatlakozási lehetőségeit is.

best-airport

Mit érdemes az izlandi reptéren elintézni?

1. Pénzváltást - Izlandon szinte mindenhol fizethetünk (boltok, éttermek, hotdog árus, még a nyilvános vécékben is) bankkártyával, de aki készpénzzel szeretne, izlandi koronát kell váltania. Ezt már rögtön a reptéren érdemes, itt nincs az a veszély, hogy az árfolyam jelentősen drágább lenne, mint a reptéren kívül. Mi EURO-t szoktunk átváltani.

2. Alkohol, cigaretta - senkit nem buzdítunk alkoholfogyasztásra :) de a reptéren belüli Duty Free ben 20-30%al olcsóbb az alkohol és néhány alapvető élelmiszer.

3. SIM kártya - szintén a Duty Freeben kapható pre-paid izlandi kártya (Síminn, Vodafone, Nova). Síminn-t és Vodafone-t próbáltuk eddig, nincsen jelentős különbség, talán Síminnek jobb volt a lefedettsége egy kicsivel.

Időjárás

Jelenleg 6 fok van, ami nem szokatlan ilyenkor. Izland déli részén a nyár hideg, de a tél "enyhe" köszönhetően a meleg Golf-áramlatnak, a szél viszont nagyon erősen tud fújni, és a plusz 6 fokot mínusznak érzi az ember.

Az izlandi időjárás-előrejelzést legjobban az alábbi oldalon lehet nyomon követni:

http://en.vedur.is/

Ingyen internet a reptéren

A reptér teljes területén ingyenes WI-FI szolgáltatás van. Egy email cím ellenében korlátlanul használhatjuk.

Bejutás a reptérről Reykjavíkba

A reptérről - azoknak akik nem bérelnek autót és nem várnak rá a kölcsönző cég emberei a kijáratnál - buszjárattal lehet bejutni Reykjavík központjába. Erre több lehetőség van:

Airport Express (Grey Line) - Door-to Door járat, vagyis pontos címre viszi az utast, érdemes előre lefoglalni a jegyet, http://grayline.is/airport-transfer/ egy út ára: 17 EURO

Flybus - Félóránként induló járat a reptérről, mely Reykjavík központi busz termináljára visz. Helyfoglalás: https://www.re.is/flybus/ Egy út ára: 2200 ISK (kb. 15,5 Euro)

Straeto (menetrendszerinti buszjárat) - az 55-ös számú busz naponta 9szer közlekedik a reptér és Reykjavík között (menetrendet itt találtok: www.straeto.is) egy jegy ára: 400 ISK (kb 2,5 EURO)

A Keflavik Airport térképe

Parking_straeto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr2313908814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása