I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Téli Izlandi Kör – 2. nap – Fekete tengerpartok és a gleccserlagúna

2016. február 06. 19:10 - iloveiceland

Második napunk a megszokott Skogari szállásunkról indult. Sigga, a házinéni most is kitett magáért: a reggelihez házi palacsintát és friss izlandi kenyeret sütött. Ahogy előző nap, most is még a reggeli sötétben indultunk tovább, hogy napfelkeltére a fekete tengerparthoz érjünk (Reynisfjara). Az éjjel egyébként 10-15 centi hó esett és az egyébként színes táj most már teljesen fehérbe öltözött. A tengerpartot elérve a látvány itt is lenyűgöző, minden fekete vagy fehér, és szép fotókat tudunk készíteni a közeli Vik y Myrdal vagy Dyrholaey sziklaformációiról.

IMG_0168 IMG_0210

Következő állomásunk Vík érintésével, a kimondhatatlan nevű Fjaðrárgljúfur kanyon volt, ahol nemrégiben Justin Bieber is járt :))(https://www.youtube.com/watch?v=PfGaX8G0f2E) . Nyáron már fotóztunk itt, most teljesen más arcát mutatta ez a gyönyörű kanyon, ajánljuk mindenkinek, hogy ha erre jár ne hagyja ki, könnyen megközelíthető az 1-es útról.

IMG_0229 IMG_0240

A nap fénypontja ezután következett: elértünk Jökulsárlón gleccserlagúnához. Ez az egyik leghíresebb izlandi látványosság: a Vatnajökull gleccser letöredező jégtáblái a melegebb tengervízzel keverednek, kialakítva egy gyönyörű gleccser tavat, mely hemzseg a fókáktó és a legkülönfélébb madaraktól. Apálykor a jégtömbök a fekete homokos tengerpartra sodródnak ki. A látvány lélegzetelállító. (ezt a szót még sokszor fogjuk használni utunk során :) ) A gleccserlagúnától indulnak a téli időszakban a jégbarlang túrák is. (www.iceguide.is)

IMG_0267 IMG_0321 IMG_0407

Második napunk Dél-kelet Izland legnagyobb halásztelepülésén, Höfn -ben ért véget, innen indulunk holnap felfedezni a még számunkra ismeretlen Kelet-Izland fjordjait.

IMG_0427

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr9213908818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása