I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Téli Izlandi Kör – 3. nap – Kelet-Izland fjordjai

2016. február 06. 19:22 - iloveiceland

Harmadik napunk Kelet-Izland fjordjainak felfedezésével telt. Höfnből indultunk és első fotós helyszínünk nem is lehetett más mint az egyik ikonikus izlandi hegyvonulat a Vestrahorn, melyet Stoksness irányából lehet megközelíteni és csodás fotókat készíteni. A hely könnyen elérhető az 1-es főútról, a hegygerinc oldalában izlandi lovak és rénszarvasok mellett autókáztunk ki a Stoksness félszigetre.

IMG_0499 IMG_0535 IMG_0549 IMG_0462

Utunk tovább Djupivogur felé vezetett a hófödte fjordok kanyarulataiban. Djupivogur egy 400 fős halászfalu, a madárfotósok egyik kedvenc helye, mert innen indul hajójárat Papey szigetre, ahol sokféle tengeri madárfaj fészkel, lundák, récefélék és sirályfélék is. Djupivogur egyetlen említésre méltó látnivalója éppen ezért a kikötőben sorakozó kőtojások :) (Eggin í Gleðivík)

IMG_0562 IMG_0566

Djupivogurt elhagyva az 1-es út meredeken kapaszkodna fel a hegységbe, de a téli időszakban a közlekedés elől lezárják, mert lehetetlen rajta átjutni, éppen ezért az autósoknak Reydarfjördur fele kell kerülni a fjordok mentén.

IMG_0594

Reydafjördurból a 92-es út alagútján jutottunk el végső úticélunkhoz Egilsstadirba, Kelet-Izland legnagyobb városába. Egilsstadir a Lagarfljót folyó partján fekszik, eredetileg egy farm volt, de 1947-ben várossá alapították és jelenleg is az egyik legdinamikusabban fejlődő izlandi város, már saját repülőtere is van.

Éjszaka végre a szerencse is ránk mosolygott: az idő kitisztult és megjelent a sarki fény. Mi meg a -7 fokos hidegben lelkesen meg is örökítettük :)

_MG_0005 _MG_0018 _MG_0024

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr9013908820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása