I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Kempingezés Izlandon

2016. február 07. 18:57 - iloveiceland

Az első kérdés amit mindenki fel szokott tenni nekünk, hogy mennyire alkalmas kempingezésre Izland, nincs-e nagyon hideg. A nyári átlaghőmérséklet 11-12°C, és nyáron nem egyszer 22-24 fok környékére tud emelkedni. A Golf-áramlatnak köszönhetően a déli részeket ezért meleg levegő éri, ugyanakkor sokszor erős szél fúj.

Kemping-mozgalom

Izland-szerte 41 campsite (hívjuk táborhely) található. Szinte mindegyiknél találunk áramforrást, iható vizet, és tisztálkodásra alkalmas helyiséget. Néhány campsite rendelkezik gyerekeknek játszótérrel, grillsütővel. De aki nem akar ezeknél táborozni, az egész országban engedélyezett a kempingezés, kivétel persze lakott házak mellett, védett területeken vagy a művelés alatt lévő földeken.

Aki campsite-okon szeretne sátrazni és igénybe venni a szolgáltatásokat, ki kell váltani a kemping kártyát (Camping Card), ami 2 felnőttre és 4 gyerekre érvényes, 30 napig.

ISland2016

Biztonságos?

Igen. Izland sokszor szerepel a legbiztonságosabb országok között az első helyen. Lopás és rablás gyakorlatilag nincs. Mi magunk is tapasztaltuk, amikor elhagytunk értékes felszereléseket, hogy eltették nekünk, sőt utánunk hozták. Angolul szinte mindenki beszél, és nagyon vendégszeretőek.

Camping Card http://campingcard.is

www.campingiceland.is

Dél-Izlandi Campsite-ok http://www.south.is/en/where-to-stay/camping

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr213908830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása