I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

5 titkos helyünk Izlandon, ami most már nem titok :)

2016. szeptember 15. 18:18 - iloveiceland

Sok mindent láttunk-tapasztaltunk-fedeztünk már fel izlandi utazásaink során, és sok rejtett, kevésbé szem előtt lévő csodáról tudunk, amiket igyekszünk a csoportjainknak megmutatni. Ebből válogattunk most össze 5 érdekeset, aki teheti keresse fel őket...

1. Kvernufoss vízesés

Mindenki csodájára jár a közismert Seljalandsfoss vízesésnek, hogy mögé lehet sétálni. Nos nem messze tőle, a Skógafoss mellett van egy kanyon, ahol szintén van egy "mögémenős" vízesés, és a turisták száma a nullához közelít (ellentétben a Seljalandsfossal, ami hát lassan Mona Lisa-i népszerűségnek örvend az emberek számát tekintve:). A Kvernufoss maga a varázslat. Reméljük még sokáig nem lesz annyira szem előtt.

18618489539_5ea0f11e60_b

2. Fjallsárlón

Jökullsárlón a legnépszerűbb gleccserlagúna délen, hiszen közvetlenül az út mellett fekszik, és nem kell túlzottan megerőltetni magunkat az élményhez. Viszont még Jökullsárlón előtt van egy kisebb és kevésbé látogatott (mert 1 km hosszú  földút vezet oda) jéglagúna a Fjallsárlón. Vegyük észre és nézzük meg, szezonban még itt is lehet hajótúrára befizetni.

_dsc2349

3. Almannaskarð-kilátó

Höfn után kelet felé haladva az 1-es úton, az alagút után lehetőségünk nyílik felautókázni a hegy tetejére földúton, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész Hornafjörður-ra. Kevesen veszik észre, tegyünk egy kitérőt.

13811051

4. Glaumbær

Fűtetős házak sokfelé vannak Izland szerte. Az egyik legszebb és épen maradt fűtetős skanzen és egyben templom Észak-Izlandon van Glaumbær-ben. Érdemes letérni az 1-es útról Varmahlíð-nél egy fél órára.

glaumbaer_03

5. Efstidalur fagyizó :)

Amikor csak tehetjük megállunk egyet fagyizni Efstidalurban, ahol nem csak finom a fagyi és helyben készített, de nyalakodás közben üvegfalon keresztül láthatjuk honnan jött a fagyi alapjául szolgáló tejtermék :)

efstidalur

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr9013908878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása