I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Oh, yeah, közeledik a tél!

2017. április 11. 18:33 - Kajlamano

Trónok harca forgatási helyszínek Izlandon

Közeledik a tél és vele együtt közeledik a 7. évad premierje is. A Trónok harca rajongói hónapok óta tűkön ülnek és minden apró információmorzsa után két kézzel kapkodnak. Így vagyunk ezzel mi is, ezért Trónok harca-lázban égve mi másról is írhatnék, mint arról, hogy a Trónok harcának emlékezetes jelenetei közül melyeket forgatták Izlandon és pontosan hol tudjuk élőben is megnézni az ismerős helyszíneket.

falon_tul.png

 

Teszem ezt azért, mert a Trónok harcának különösen nagy szerepe volt abban, hogy Izland ennyire népszerű lett a turisták körében (2012-ben, azaz a premier utáni évben dupla annyi turista látogatott el a szigetre, mint 2011-ben). Nem is hiába, ugyanis a lent felsorolt helyszínek bárki által is meglátogathatóak.

Nézzük is sorban, kiemelve a legérdekesebbeket:

  1. Skaftafell

Reykjaviktól nyugatra helyezkedik el  a Vatnajökull Nemzeti park, mely Európa legnagyobb gleccserének is az otthona (Vatnajökull).  A közeli  Skaftafell melletti gleccser (Svínafellsjökull) már az első évadban is feltűnt, ugyanis itt forgatták a Falon túli havas világ számos jelenetét. Persze a Falat a stáb nem építette fel, de a Vatnajökull Nemzeti Parkba látogató japán turisták a mai napig azt gondolják, hogy a Mások bármikor felbukkanhatnak a környéken.

  1. Höfðabrekkuheiði, Vik

A Vik közelében (Dél-Izland) elhelyezkedő Höfðabrekkuheiði túrázó- és kirándulóhely is fontos szerepet kapott a filmben, ugyanis a Mýrdalsjökull gleccser az Elsők Ökle is egyben, mely egy Falon túli ősi erődrom.  

 

tingvellir.jpg

  1. Thingvellir Nemzeti Park

Izland Arany-háromszögében, az egyik leglátogatottabb környéken található a Nemzeti Park a világ első Parlamentjével és az ominózus amerikai-európai törésvonallal.  És persze a Sasfészekhez (Eyrie) vezető ösvénnyel is, mely Brienne és a Véreb harcának is helyszínt kölcsönzött. Nem mellesleg ezen a parkon haladt keresztül Arya és a Véreb  az utazásuk során a 4. évadban.

  1. Myvatn-tó

Szintén itt forgatták azt a jelenetet, amikor Sam Tarly-t és Mormontot megtámadják a Mások az erdőben.

 

  1. Grjótagjá-barlanggrotagna.jpg

Alig pár kilométerre a Myvatn termálfürdőtől található az a barlang, amely máig a Trónok harca rajongók egyik kedvence. A lávabarlang önmagában is különleges a meleg termálvizének köszönhetően, viszont nekünk fontosabb, hogy ebben a barlangban szerelmeskedett Havas John és Ygritte. Ezt mi sem hagyjuk ki soha, ha a csapatunkban legalább egy Trónok harca rajongó is van. No, persze nem a szerelmeskedésre gondolunk és még csak nem is a fürdésre, ugyanis az sajnos nekünk, halandóknak tilos. ;-)

És hogy mit tartogat a 7. évad? Az már biztos, hogy ha már Itt a tél, Izland ismét kiemelt helyszín lett. A pontos forgatási helyszínek nincs infóm (de amint lesz, muszáj lesz megírni), de azt bizton állítom, hogy a szereplőknek most sem volt melegük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr2312417875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása