I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Három izgalmas izlandi kaland, amit kipróbáltunk és ajánlunk

2017. december 01. 22:07 - iloveiceland

Az alábbi posztban összeszedtünk három felejthetetlen izlandi élményt, amit javaslunk nektek is kipróbálásra, ha odavetődnétek.

1. Bálna- és lundales vitorlással

A kaland Húsavíkból indul, itt lehet befizetni a North Sailing (www.northsailing.is) cégnél erre kb. 3,5-4 órás hajókázásra, melynek keretében egy gyönyörű vitorláshajó fedélzetéről nézhetjük az óceán legtekintélyesebb élőlényeit. Mi egy délelőtti túrán vettünk részt. Először púpos bálnákat és delfineket csodáltuk meg, majd elhajóztunk egy közeli lunda szigetre, ahol több százezer lunda repkedett körülöttünk. Az időjárás nem volt hozzánk túl kegyes, de kaptunk forró csokit és fahéjas fánkot is, a túra alapellátmányaként :)
Profi szervezés, kedves és felkészült matrózok utaztak velünk, visszamennénk bármikor. Aki teheti ne hagyja ki.

https://www.northsailing.is/tour/whales-puffins-and-sails/
Ára: 120 EUR

humpback-whale-fluke-in-front-of-nattfari-938x625.jpg

2. Kirándulás a Gleccser gyomrába

Erre a gleccserbarlang-túrára még sokáig fogunk emlékezni. Langjökull gleccser a második legnagyobb, és az egyik legkönnyebben megközelíthető gleccser Izlandon, egészen a lábáig fel lehet autózni, tulajdonképpen bármilyen autóval (nyáron), az földút szépen ki van építve.

2010-ben egy gleccserkutatókból és vulkanológusokból álló csoport kezdeményezésére egy mesterséges jégbarlangot, hosszú járatot vájtak a gleccserbe, mely egyrészt kutatási, másrészt turisztikai célokat szolgálva, elkápráztatja az idelátogatókat. Szépen bevilágítva, mintegy 400méteres alagútban kalauzolnak minket, közben mesélnek a gleccserek világáról és működéséről.

Ez az Into the Glacier projekt (https://intotheglacier.is/)
Ára: 160 EUR

itg_hemmi_lq_april_2016-219-1500x800.jpg

3. Kétéltű hajózás a gleccserlagúnában

Májustól késő októberig a dél-izlandi Jökulsárlón és Fjallasárlón gleccserlagúnákon lehetőségünk van behajózni a csodálatos kék, áttetsző fehér jégtáblák és jéghegyek közé. A mintegy 45 perces program során a vezető mesél a lagúnák kialakulásáról, és állatvilágáról (majdnem mindig láthatók fókák) és show részeként meg is lehet kóstolni az 1000 éves jeget.

www.icelagoon.is
Ára: 40 EUR

amphibian-boat-tour-1920x1024.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr2513410065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása