I Love Iceland Blog

Minden, amit Izlandról tudni akarsz

Izlandi uszodák - nem csak gyerekkel utazóknak

2019. augusztus 28. 14:39 - iloveiceland

Rengeteg helyi uszodát, fürdőt próbáltunk ki már egy 6 évessel Izland-szerte - a teljesség igényével, de persze még hátra van sok, mindenesetre megosztanánk a tapasztalatainkat, hátha hasznára válik azoknak akik gyerekkel utaznak Izlandra.

Reykjanes-félsziget


Gardur Swimming Pool

Személyes kedvencünk, általában az utazások végén szoktunk menni, ugyanis közel van a reptérhez és annyira kicsi, hogy valóban csak a helyiek járnak oda, ezért mindig szinte tök üres. Benti része nincs, a kinti medencék a szokásos 38 fokos és 42 fokos hot tub-ok, de van még egy kis medence gyerekeknek, csúszda, de persze van rendes úszómedence is. Gyerekkel ajánlott
Belépő felnőtteknek 900 ISK, 18 éves korig 400 ISK

Keflavík - Reykjanes Swimming Center / Waterworld

A Reykjanes-félsziget talán legnagyobb uszodája (Kék Lagúnát leszámítva). Van benti és kinti része, több forró (4) kismedence, 38, 42 fokosak. Nagyon gyermekbarát, benti részen külön gyerek játszós medence, kint pedig csúszda. Itt azért előfordulnak turisták, nem csak helyiek, mert ez az egyetlen Keflavíkban. (A közeli Njardvłkban bezárt az uszoda). Gyerekkel kifejezetten ajánlott.
Belépő felnőtteknek 900 ISK, 0-9 éveseknek ingyenes, 9-15 éveseknek 150 ISK

Grindavík Swimming Pool

Átlagos de viszonylag nagy uszoda. Benti része nincs, kint két hot tub (38 és 42), gyerek medence , csúszda, és úszómedence. Turistával nem szoktunk találkozni, mivel közeli Kék Lagúna elnyeli őket :). Gyerekkel ajánlott.
Belépő felnötteknek: 950 ISK, 0-6 éves korig ingynes, 6-18 éves korig 300 ISK

Kék Lagúna

Nem vagyunk Kék Lagúna ellenesek :), mivel tényleg egyedi és nagyon szép. Felnőtteknek nyilván nagy élmény, de rendkívül túlárazott és gyerekkel nem túl izgalmas.
Belépő: 55 EUR-tól

Reykjavík


Reykjavík városi fürdő (legrégebbi fürdő) - Sundhöll

Reykjavík központjában (közel a Hallgrimmskirkjahoz) található (Sundhöll Reykjavíkur) ez a patinás fürdő (1937-ben épült), amelyet előszeretettel szoktunk ajánlani mindenkinek. Benti, kinti beülős medencék, benti és kinti úszómedencék, gyerekmedence, számos fürdős szolgáltatás. Hátránya, hogy szinte mindig nagyon sokan vannak, mivel népszerű a helyiek és a turisták körében is, ezért javasolt vagy kora reggel, vagy napközben kora délután ellátogatni. Este reménytelenül megtelik emberrel. Gyerekkel ajánlott, de nem a legjobb Reykjavikban.
Belépő felnötteknek: 1000 ISK, 0-5 éves korig ingyenes, 6-17 éves korig 160 ISK

Laugardalslaug

Egyik legjobb fürdő Reykjavíkban, valószínű a méretének köszönhetően is. Az egész család számára ideális kikapcsolódási hely, rengeteg hot tub, benti és kinti úszómedencék, gyerekeknek többféle kismedence, csúszdák. Gyerekkel kifejezetten ez az ami legjobban ajánlott Reykjavíkban. Hátránya, hogy népszerű a helyiek és a turisták körében is, ezért még sosem voltunk magányosak, akárhányszor mentünk :) és kicsit kiesik a "belvárosból", de nem vészes.
Belépő felnötteknek: 1000 ISK, 0-5 éves korig ingyenes, 6-17 éves korig 160 ISK

Lágafellslaug - Mosfellsbær
A gyermek személyes kedvence ez a fürdő, mely ugyan Reykjavíkon kívül van, de megéri elautózni ide, mivel többféle csúszda és gyerekmedence van. Viszonylag kicsi a tömeg, hiszen ez az uszoda leginkább a helyieknek készült, a turisták nem nagyon állnak meg itt, ezért minden napszakban élvezhető. Kifejezetten ajánljuk gyermekkel.
Belépő felnőtteknek: 800 ISK, 0-5 éves korig ingyenes, 6-17 éves korig 160 ISK

Nyugat-Izland


Olafsvík Swimming Pool

Nagyon kicsi uszoda, lévén a település se túl nagy. Szokásos kinti meleg hot tub-ok, kicsi gyerekmedence medence csuszdával, viszont itt van benti úszómedence, mindenféle vízi játékkal. Nagyon hangulatos kis uszoda, ajánljuk szívesen.
Belépő felnőtteknek: 750 ISK, 0-9 éves korig ingyenes, 10-16 éves korig 300 ISK

Reykhólar Swimming Pool

Nagyon eldugott kicsi uszoda, mely a reykhólari kemping mellett található. Benti medencéje nincs, csak kinti. Van egy úszásra alkalmas medencéje és két kisebb meleg beülős hot tub-ja. Nagyon kevesen vannak mindig, és a fekvése gyönyörű, aki erre vetődik érdemes egyszer kipróbálni. (más lehetőség se távol se közel nincs amúgy sem :)
Belépő felnőtteknek: 800 ISK, 0-9 éves korig ingyenes, 10-16 éves korig 300 ISK

Birkimelur
Az egyik legszebb fekvésű fürdő, ahol jártunk. Nem klasszikus uszoda, hanem csak egy, a helyeik által épített úszómedence és természetes beülős termál medence található fantasztikus környezetben - a tengerparton.
Belépő nincs - becsületkasszás

Bolungarvik Swimming Pool

Átlagos városi fürdő, viszont a környezete gyönyörű. Bolungarvík a Nyugati-fjordok "zsákutcája", innentől már nem lehet messzebb menni, a város fölött impozáns hegyvonulatok emelkednek. Az uszodának van benti úszómedencéje, kinti részen egy tekergős csúszda és a szokásos forró hot tub-ok. Helyiek járnak ide főleg, kevés turista vetődik errefelé.
Belépő felnőtteknek: 950 ISK, 0-6 éves korig ingyenes, 7-16 éves korig 280 ISK

Sudureyri Swimming Pool

Kicsi uszoda, igazodva Sudureyri igényeihez, ezért leginkább szintén csak helybeliekkel fürdünk együtt. Benti része nincsen, kinti részen úszós medence két hot tub és egy gyerekmedence. A környezet gyönyörű itt is.
Belépő felnőtteknek: 850 ISK, 0-6 éves korig ingyenes

Heydalur

A Heydalur farm az egyik legcukibb hely, ahol valaha jártunk. Ez az eldugott farm a Nyugati-fjordokban fantasztikus környezetben, nagyon

 

 


Akranes Swimming Pool
Akureyri Swimming Pool (Sundlaug Akureyrar)
Akureyri Þelamörk Swimming Pool
Myvatn Nature Bath
Geosea Husavík
Egilsstadir Swimming Pool
Eskifjordur Swimig Pool
Hofn Swimming Pool
Kirkjubaerklaustur Swimming Pool
Seljavallalaug
Selfoss Swimming Pool
Secret Lagoon
Seltjararnes Swimming Pool
Nauthólsvi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izland.blog.hu/api/trackback/id/tr8815028340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása